Nieuw boek over lactose gepubliceerd door Elsevier

Onlangs werd een nieuw boek met de titel ‘Lactose: Evolutionary Role, Health Effects, and Applications’ gepubliceerd door Elsevier. Dit 310 pagina’s tellende boek geeft brede en correcte informatie over lactose, om zo in te springen op veel misverstanden en verwarring over dit onderwerp.

Het boek behandelt de intrigerende evolutionaire voordelen die geassocieerd zijn met de vertering van lactose bij mensen. Andere onderwerpen zijn:

  • De unieke eigenschappen van lactose en hoe lactose verschilt van andere sachariden;
  • De impact van lactose op de menselijke gezondheid;
  • De laatste updates en ontwikkelingen uit onderzoek;
  • Waarom lactose wordt toegepast als ingrediënt in producten; en
  • Lactose in de zuivel productie keten.

Het boek is samengesteld en geredigeerd door Marcel Paques en Cordula Lindner, en de hoofdstukken en het voorwoord zijn geschreven door internationale experts in het veld. Het boek is geschikt voor professionals zoals zuivel- en voedselwetenschappers, voedingsdeskundigen, master studenten en gezondheidsprofessionals (medische specialisten, diëtisten en beleidsmakers op het gebied van voeding).

Het boek is nu als pre-order beschikbaar op Elsevier, Amazon en verschillende andere websites. De taal van het boek is Engels. Klik hier om naar de site van Elsevier te gaan.