-
“Voed de spieren voor een actief leven”
De spierkracht en de spierfunctie van ouderen zijn een bepalende factor voor de mobiliteit, zelfredzaamheid en kwaliteit van leven. Hierbij spelen goede voeding en beweging een rol. Wat betreft voeding kan eiwit en vitamine D een extra ondersteuning zijn, bleek uit het promotieonderzoek van Sjors Verlaan. Het FrieslandCampina Institute sprak hem over de resultaten.
-
Nieuw FAO rapport: voedselzekerheid en voedingsstatus in Europa en Centraal-Azië
Op 11 december 2018 bracht de Voedsel en Landbouw Organisatie (FAO) van de Verenigde Naties een nieuw rapport uit. Dit rapport biedt een analyse van de vooruitgang van landen in de regio Europa en Centraal-Azië (ECA) op het gebied van voedselzekerheid en doelstellingen die zijn gemaakt op het gebied van voeding en de inname van voedingsstoffen.
-
FrieslandCampina Institute enquête: uitkomsten en prijs winnaars
In oktober en november 2018 heeft het FrieslandCampina Institute een enquête gehouden om inzicht te krijgen in de mening van voedings- en gezondheidsprofessionals over onze services. Door middel van deze enquête wilden wij meer te weten komen over de behoeftes en interesses van professionals ten opzichte van het ontvangen van voedings- en gezondheids gerelateerde informatie.
-
Lagere eiwitinname thuiswonende ouderen
Op het congres van de European Federation of the Associations of Dietitians (EFAD) in Rotterdam op 28 en 29 september 2018 presenteerde Marjolein Visser resultaten van de PROMISS (PRevention Of Malnutrition In Senior Subjects) . De PROMISS-studie focust zich op de energie- en eiwitinname bij ouderen.
-
Darmmicrobiota van ouderen
Veroudering is lang geassocieerd met een verminderde gastro-intestinale (GI) functie en aanpassingsvermogen. Het is ook geassocieerd met veranderingen in de samenstelling van de microbiota. In een literatuuronderzoek van Ran An et al. (2018) analyseerden de onderzoekers ouderdomsgerelateerde veranderingen en de microbiota van de darmen.
-
Een duurzamer voedingspatroon: hoe ziet dat eruit?
Om in de toekomst de groeiende wereldbevolking van gezond én duurzaam voedsel te voorzien is verduurzaming van de hele voedselketen nodig, waaronder een duurzamer voedingspatroon. Deze verandering is met name richting consumenten vertaald in de boodschap ‘Eet meer plantaardige en minder dierlijke producten’. Wetenschappelijke gezien kan deze boodschap genuanceerd worden en is vervanging van dierlijke voedingsmiddelen niet altijd zo simpel.
-
NIEUW: Brochure goede voeding kinderen 1 tot 8 jaar
Het FrieslandCampina Institute biedt voedings- en gezondheidsprofessionals verschillende informatiematerialen en praktische tools aan die u kunt gebruiken in de consultatie. Binnen het thema ‘Goede voeding voor kinderen’ is er een nieuwe brochure verkrijgbaar die gaat over gezonde voeding voor kinderen tussen de 1 en 8 jaar.
-
NIEUW: E-learning Jong geleerd is oud gedaan
Het FrieslandCampina Institute biedt voedings- en gezondheidsprofessionals wetenschappelijke informatie en praktische tools die u tijdens de consultatie kunt gebruiken. Speciaal voor diëtisten heeft het FrieslandCampina Institute een nieuwe E-learning ‘Jong geleerd is oud gedaan’ ontwikkeld.
-
Nieuw review rond melk en botgezondheid
Melk is een natuurlijke bron van eiwitten, vitamine B2 en B12, calcium, fosfor, kalium en jodium. Eiwitten, calcium en fosfor zijn enkele van de vele voedingsstoffen die een rol spelen bij het behoud van de botmassa. Het review onderzoek door Van den Heuvel en Steijns (2018) verschaft een wetenschappelijk overzicht van het onderwerp 'melk en botgezondheid'.
-
Uw mening over het FrieslandCampina Institute is belangrijk!
Omdat wij de best mogelijke service willen bieden, willen we graag inzicht krijgen in de mening van voedings- en gezondheidsprofessionals over het FrieslandCampina Institute en onze diensten. Daarom zijn wij op zoek naar voedings- en gezondheidsprofessionals, zoals sport(diëtisten), voedingsdeskundigen, gewichtsconsulenten, jeugdzorg professionals, personal trainers en fitnessinstructeurs, om deel te nemen aan een enquête.